Friday, June 23, 2017

Chocolate pecan pie


עוגת שוקלד עם פקאן, תמרים וחמאת בוטנים

לקלתית-
חבילה של תמרים בוואקום (100% תמרים) או בערך 15 תמרי מג'הול
חצי כוס-כוס חמאת בוטנים (%100ֵ חמאת בוטנים של חברת B&D)

שכבת שוקולד-

2 חפיסות שוקולד מריר איכותי
חלב שקדים
שברי פקאן מקורמלים

למעלה מקשטים במנדלת פקאן מקורמל בסילאן.

הכנה:
מעבירים את מרכיבי הקלתית לבלנדר/מעבד מזון  עד ליצירת תערובת אחידה.
משטחים בתבנית ומכניסים למקפיא.

ביינתים מקרמלים את הפקאנים במחבת עם סילאן.
מוסיפים קצת מים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
חלק מהפקאנים שוברים לפיצפוצים וחלק שומרים לקישוט.

בבן מארי, ממיסים את השוקולד עם חלב השקדים, מכבים את האש ומוסיפים את הפקאנים.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוסיפים את שכבת השוקולד ומחזירים למקפיא.

לאחר שמתקשה קצת מסדרים את הפאקנים ומחזירים שוב להקפאה עד שאוכלים :)
להפשיר קצת לפני ולחתוך לביסים קטנים.





1 comment: