Thursday, October 24, 2013

Mushroom & Pearl barley Soup



מרק פטריות וגריסי פנינה.

המצרכים לסיר גדול:
3 סלסלאות של פטריות שמפניון + פורטובלו
1 בצל לבן/אדום גדול חתוך לפרוסות
4-5 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוץ (גם כוסברה יהיה טעים)
חופן של טימין (רק העלים)
1 כוס גריסי פנינה
1 כרישה 
שמן זית
מלח גס ופלפל גרוס

את המתכון, בשינויים קלים, לקחתי מכאן. חיפשתי משהו שיעשיר את המרק וגריסי הפנינה קרצו לי.
במקרה שלי, אחרי שטיגנתי את הפטריות עם הבצל והשום והכרישה, היה לי ממש חבל להכניס אותם לבלנדר ועל כן החלטתי להשאיר את רובן שלמות ורק חלק קטן מהתערובת אכן נכנסה לבלנדר.

אז כך מכינים את המרק:
קוצצים את הכרישה לפרוסות דקות (החלק הלבן) ומטגנים מעט בשמן זית ומוסיפים את השום הקצוץ.
מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הפטריות הקצוצות (אני משתמשת בכל הפטריה) עד שהתערובת מטוגנת בצורה מגרה וגורמת לך לתהות אם כדאי להפסיק בשלב הזה ופשוט לאכול את הנה הזו ככה :)
מוסיפים 8-10 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי הטימין ומבשלים בערך 20 דקות.
עכשיו זה השלב שעליכם להחליט האם להעביר את הכל לבלנדר..כדאי לטעום את המרק, לתקן תיבול ואז להחליט מה בא לכם, אם זה מוצא חן בעיניכם ככה אז המרק מוכן ועכשיו זה הזמן להוסיף את גריסי הפנינה ולבשל על אש נמוכה עד שהגריסים מוכנים והמרק מסמיך (בין 30-40 דק').
לאחר מכן, כל שנותר הוא להעביר לקערה, לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ולהגיש. 

2 comments:

  1. מה עם הבצל?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. מטגנים בהתחלה עם הפטריות והשום ושאר החברים :)

      Delete