Monday, October 28, 2013

Beetroot mini vegan burgers

טיבעון המתכון המעולה לקציצות סלק מתוך מהבלוג "אז מה את עושה כל היום
(הנה לינק לכל המתכונים הטבעוניים בבלוג)

התוצאות: קציצות טעימות ובריאות, ידיים אדומות ולב שמח ♥ ♥ 

המצרכים לכ-20 קציצות (שיניתי טיפה את המינונים לפי טעמי האישי) :
3 סלקים בינוניים מגוררים גס
בצל אחד קצוץ דק (אני השתמשתי בבצל אדום)
כוס וחצי קוואקר
3 כפות טחינה
2 כפות שמן זית
2-4 שיני שום כתושות (אני מאוד אוהבת שום אז שמתי 4)
מלח ופלפל
חבילת טופו מגוררת/חתוכה לקוביות (לא חובה)
חופן נאה של כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום


מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ונותנים לתערובת טיפה לנוח.
ביינתים מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה טיפה בשמן זית, 
מכדררים לקציצות ואופים כ30 דק' עד שהן מעט משחימות ועסיסיות (הריח מדהים).





את הקציצות האלה אפשר להגיש עם פסטו כוסברה מהיר וקליל.
המצרכים:
עלי כוסברה משני זרים
2 שיני שום
מלח ופלפל
3 כפות צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך או קשיו אבל הטעם של הצנובר במקרה הזה-מנצח)
5-4 כפות שמן זית

מערבבים את כל החומרים, פרט לשמן והמלח-פלפל, במעבד מזון/בלנדר מוט/בלנדר עד שהמחית
מתאחדת ורק אז מוסיפים לאט לאט את השמן והמלח-פלפל

 








32 comments:

  1. היי! טבענו את זה אותו דבר! תני כיף

    ReplyDelete
  2. לאלה שלא אוכלים גלוטן - במה אפשר להחליף את שיבולת השועל?

    ReplyDelete
    Replies
    1. אני לא כ"כ בקיאה בענייני גלוטן אבל לאט לאט קוראת על זה יותר ויותר.
      בכל מקרה, נתקלתי בשיבולת שועל מעורגלת של חברת
      "cream hill" שהיא בוודאת ללא גלוטן
      ובגדול, הקציצות היו דביקות מספיק גם לפני שהוספתי את שיבולת השועל בגלל הטחינה והתערובת עצמה אז שווה לנסות גם פשוט בלי.
      בהצלחה!! :))

      Delete
    2. הסלק לא צריך להיות מבושל??

      Delete
    3. לא :))
      סלק חי מגורר על פומפיה.

      Delete
  3. אפשר תחליף לכוסברה?

    ReplyDelete
  4. אני מחליפה את הכוסברה בפטרוזילה,הקציצות מדהימות,אני מכינה אותן כבר שנתיים ולא היה אחד שלא התעלף מהן :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. איזה כיף וכן, גם עם פטרוזיליה הן מעולות!

      Delete
  5. ?הטחינה במתכון, הכוונה לטחינה גולמית או לטחינה מוכנה

    ReplyDelete
  6. איזה קוואקר מומלץ הדק או הגס ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. אני אישית מכין עם הגס- אבל נראה לי שגם עם הדק זה יעבוד

      Delete
    2. אכן יעבוד עם שניהם :)

      Delete
  7. האם ניתן להכין כמות מהקציצות ולהקפיאן ?
    בתודה מראש על תשובתך

    ReplyDelete
    Replies
    1. אני הקפאתי קציצות מוכנות פעם ראשונה השבוע (אחרי הרבה פעמים שהכנתי) והם מפשירות סבבה- לא מרגישים

      Delete
    2. שמחה לדעת, תודה רבהההההההההה

      Delete
  8. היי, אשמח לדעת מה תפקיד הטופו:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. לא חובה לשלב אותו בהכנה אבל הוא מוסיף למרקם:)

      Delete
  9. האם אפשר להכין על הגריל? או רק בתנור?

    ReplyDelete
    Replies
    1. אפשר בהחלט על הגריל..או בטיגון...(יוצא טעים יותר האמת)

      Delete
  10. היי:)
    נשמע מדהים!!! הולכת לנסות מחר
    רק לא ממש הבנתי האם עליי לאפות בתנור כל צד? וכמה זמן כל צד?


    תודה ושבת שלום

    ReplyDelete
    Replies
    1. היי אלין!
      הן באמת נפלאות!
      את לא חייבת להפוך..
      שימי קצת שמן זית על נייר האפייה ותכניסי אותן לתנור בערך ל 30 דקות על 180..
      תציצי עליהן מידי פעם ואת תראי מתי הן מוכנות.

      בתאבון!

      Delete
  11. היי! קצת התאכזבתי.. כי המתכון מאוד טעים! טעמתי את העיסה והיא משובחת!
    אבל...
    הקציצות לא נדבקו טוב ובאפייה די התפרקו. מה יכולתי לעשות אחרת??

    ReplyDelete
  12. האם אפשר להחליף את הקוואקר במשהו אחר?

    ReplyDelete
  13. היי אני מעוניינת להכין חצי מהכמות תוכלי בבקשה לציין לי כמה אצטרך מכל מוצר בבקשה

    ReplyDelete
  14. תודה רבה! מתכון נהדר! התענגנו על כל ביס וביס

    ReplyDelete
    Replies
    1. איזה כיף!באמת מתכון כייפי של אפרת מהבלוג "אז מה את עושה כל היום"

      Delete
  15. יש לי סלקים כבר רכים...אפויים. נראה לך שאני יכולה להשתמש בהם להכנת הלביבות ?

    ReplyDelete